23 júna 2014

Kurča na provensálsky spôsob

Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je to jeden z mála receptov ktorý neprešiel žiadnymi rodinnými úpravami a my ho dnes varíme presne tak ako ho vtedy varil pán Muller. Dnes je to už náš rodinný recept a ja ho varím veľmi rada lebo je to jedlo z jedného hrnca... keď sme už pri hrnci, treba si zadovážiť aspoň jeden veľký, hlboký pekáč z pokrievkou najlepšie liatinový... ten môj mám už 35 rokov, je ťažký ako ďas, ale nepoznám nič lepšie na pečenie mäsa akéhokoľvek druhu, najnovšie aj chleba  a keďže je nezničiteľný raz ho zdedí dcéra a bude v ňom piecť tak ako ja používam napr. bábovkovú formu mojej mamy... aj tú raz zdedí naša dcéra...

08 júna 2014

Cuketové rolky plnené mäsom a ryžou



takéto jedlá mám veľmi rada... nielenže ich rada pripravujem ale ich aj rada jem, 
obsahujú totiž všetko - hlavné jedlo, prílohu, zeleninu... stačí položiť pekáčik na stôl a nabrať si :-)





01 júna 2014

Jahodový koláč


je sezóna jahôd a my ju aj patrične využívame... minulú sobotu bol muž v neďalekom družstve na jahody... tak ako každý rok aj teraz tam prebieha samozber... nám to vyhovuje, muž donesie naraz väčšie množstvo a ja si urobím zásoby na celý rok... tentoraz nazbieral 17 kg a ja som si zamrazila celé jahody, jahodovú dreň a uvarila som džem, no a samozrejme sme sa najedli výborných, voňavých jahôdok, manžel len tak pocukrované a ja s jogurtom 
včera ma prekvapil, že ide znova na jahody, že tentoraz prinesie len tak na zjedenie, priniesol 5kg a tak sa už druhý deň napchávame a keďže boli doma  deti aj vnúčatká upiekla som aj koláč...