25 októbra 2016

Špagety s cuketovou omáčkou



Posledné cukety z komory treba zužitkovať a tak prišli na rad cestoviny. Tento recept robím rada a často keď mám cukety alebo žltú tekvicu. A aj omáčka sa dá obmieňať do nekonečna. S mäsom aj bez mäsa. S bravčovým aj kuracím. Tentoraz som robila s mletým mäsom a paradajkami.




14 októbra 2016

Keksíky s ovsenými otrubami a klíčkami


Nie som koláčikový typ a nejaký ten zákusok pečiem len raz do roka, na Vianoce. Zato rôzne sušienky a keksíky mám veľmi rada.
Keď si dnes môj muž išiel variť kávičku a opýtal sa, že čo pečiem, na moju odpoveď, že "kukísky", zareagoval - ó to si počkám... a veru sa oplatilo čakať





Jesenná polievka






Toho roku sa nám na našej chalupárskej záhradke moc nedarilo. Jediné čoho bolo veľa, bola červená repa a veru aj riadne veľká narástla. Ešteže červenú repu všetci ľúbime. 







12 októbra 2016

Rump steak s prílohou zo špenátu a tekvice Hokaidó


V známom obchodnom reťazci som si kúpila rump steak. Mala som v úmysle celkom jednoduchú úpravu, veď čo so stekom - opiecť, okoreniť - steak viac nepotrebuje. Keď som ale večer sedela pri počítači do očí mi udrela reklama na recept od kuchára ktorý varí pre ten známy obchodný reťazec v ktorom som steak kúpila. A bolo vymaľované. Všetko čo recept obsahoval mám rada a hlavne mám aj doma. Steak bol znamenitý a príloha úplne super, presne podľa mojej chuti. 


09 októbra 2016

Černohorský rezeň a zemiakový šalát


Opýtajte sa Slováka aké je jeho najobľúbenejšie jedlo. Väčšina vám odpovie rezeň. Žiadne bryndzáky, dobrá poctivá šnicla na celý tanier. A čo takto černohor? Stará dobrá klasika našich socialistických reštaurácií. Nech zdvihne ruku ten, kto ho nemá rád :-)
U nás bol černohor dnes na nedeľný obed a k tomu slovenský cibuľový šalát,  taký trošku vylepšený.


04 októbra 2016

Svadobná torta



Tak som raz zas piekla svadobnú tortu, vlastne moju druhú a to som už minule hovorila, že nikdy viac. U mňa totiž jeden nikdy nevie na akú šialenosť sa zase dám. Postupne som prešla, tak ako je to u mňa zvykom všetkými fázami od úplného zhrozenia a totálnej depky, že to nikdy nedám až po uzmierenie, že veď zas až takú hanbu si hádam neurobím. No a toto je výsledok.