Rada robím mäsové rolády. Dá sa pri nich vyblázniť a navymýšľať rôzne kombinácie. Aj keď často vyzerajú zložito, ich príprava je celkom jednoduchá. Príprava mäsovej rolády má ešte jedno veľké plus - nato aby ste nakŕmili celú rodinu nepotrebujete taký veľký kus mäsa ako napríklad na šnicle :)
Menovky
- Bezmäsité jedlá
- Cestoviny
- Čo som varila...
- Divina
- Domáce výrobky
- Hrnčekové koláče
- Chlieb a pečivo
- Jedlá z mäsa
- Jedlo z jedného hrnca
- Keď varí muž
- Kysnuté cesto
- Len tak...
- Nátierky
- Parný hrniec
- Pečenie vianočných medovníkov
- Polievky
- Prílohy
- Prívarky
- Ryby
- Sladké drobnosti
- Sladké koláče
- Sladké nepečené dobroty
- Slané koláče
- Slané pečivo
- Studená kuchyňa
- Sušienky
- Torty
- VARÍM s VNÚČATAMI
- VEĽKÁ NOC
- VIANOCE
- Zákusky
- Zaváranie
- Zeleninové jedlá
- Zeleninové šaláty
- Zmrzlina
29 januára 2017
Špagety s paradajkovo baklažánovou omáčkou
17 januára 2017
Meteník
Labels:
Kyslá kapusta,
Kysnuté cesto,
Slané koláče
Toto je môj ďalší koláč s kyslou kapustou - u nás veľmi obľúbený. Neviem prečo sa volá meteník ale pečiem ho už veľmi dlho a v zime veľmi často.
Tento koláč buď budete milovať od prvého zakúsnutia alebo poviete nie, ďakujem. Ja som sa ale s takým človekom ešte nestretla.
Je výborný len tak samotný s horúcim čajom na večeru, alebo miesto chleba k polievke alebo k mäsu. Hoci ho väčšinou robím v zime, perfektný je aj na letnú grilovačku.
14 januára 2017
Chlieb s oškvarkami
Labels:
Chlieb a pečivo
Je čas zabíjačiek a aj keď nie sú také časté ako kedysi, dostali sme zabíjačkovú výslužku. Boli v nej aj oškvarky. Krásne, chutné, voňavé, akurát tak na zjedenie. Ja keby som sa do nich pustila, padli by za obeť len by sa tak po nich zaprášilo. Ale odolala som.
Na pagáčky málo, tak som z nich upiekla výborný oškvarkový chlebík. Len sa tak za ním zaprášilo.
05 januára 2017
Klobáskovníky
Klobáskovníky alebo tiež klobáskové buchty pečiem už roky. Voľakedy som ich piekla na každú oslavu, na výlety alebo len tak na večeru.
Pekávala som ich našim deťom, keď už boli dospelejšie a išli na chatu. Vždy mali veľký úspech. A úspech majú aj teraz, hlavne u mužov. Veď už len kombinácia jemne pikantnej klobásky a kyslej kapusty je neodolateľná a keď to všetko zabalíte do cesta a upečiete, úspech máte zaručený.
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)