29 januára 2017

Kuracie rolády so zemiakovo mrkvovým pyré a paradajkovo baklažánovou salsou

Rada robím mäsové rolády. Dá sa pri nich vyblázniť a navymýšľať rôzne kombinácie. Aj keď často vyzerajú zložito, ich príprava je celkom jednoduchá. Príprava mäsovej rolády má ešte jedno veľké plus - nato aby ste nakŕmili celú rodinu nepotrebujete taký veľký kus mäsa ako napríklad na šnicle :)

Špagety s paradajkovo baklažánovou omáčkou



Túto omáčku môžete použiť nielen na cestoviny. Je výborná aj ako príloha k mäsu a ak do nej pridáte napr. chili je to aj výborná omáčka na grilovačku a za studena ju môžete podávať spolu s kukuričnými chipsami čo je fakt dobrota.


17 januára 2017

Meteník


Toto je môj ďalší koláč s kyslou kapustou - u nás veľmi obľúbený. Neviem prečo sa volá meteník ale pečiem ho už veľmi dlho a v zime veľmi často.
Tento koláč buď budete milovať od prvého zakúsnutia alebo poviete  nie, ďakujem. Ja som sa ale s takým človekom ešte nestretla. 
Je výborný len tak samotný s horúcim čajom na večeru, alebo miesto chleba k polievke alebo k mäsu. Hoci ho väčšinou robím v zime, perfektný je aj na letnú grilovačku. 




14 januára 2017

Chlieb s oškvarkami




Je čas zabíjačiek a aj keď nie sú také časté ako kedysi, dostali sme zabíjačkovú výslužku. Boli v nej aj oškvarky. Krásne, chutné, voňavé, akurát tak na zjedenie. Ja keby som sa do nich pustila, padli by za obeť len by sa tak po nich zaprášilo. Ale odolala som. 
Na pagáčky málo, tak som z nich upiekla výborný oškvarkový chlebík. Len sa tak za ním zaprášilo.






05 januára 2017

Klobáskovníky


Klobáskovníky alebo tiež klobáskové buchty pečiem už roky. Voľakedy som ich piekla na každú oslavu, na výlety alebo len tak na večeru.
Pekávala som ich našim deťom, keď už boli dospelejšie a išli na chatu. Vždy mali veľký úspech. A úspech majú aj teraz, hlavne u mužov. Veď už len kombinácia jemne pikantnej klobásky a kyslej kapusty je neodolateľná a keď to všetko zabalíte do cesta a upečiete, úspech máte zaručený.