nedeľa 27. mája 2018

Jahodová zmrzlina

Sezónu jahôd, ktorá sa mimochodom tohto roku veľmi vydarila, treba využiť čo najlepšie. Hlavne sa treba najesť čerstvých jahôd a až potom spracovávať prebytky.
Tohto roku som nerobila džem len som zamrazila celé jahody a jahodovú dreň a urobila túto fantastickú zmrzlinu, určite stojí za vyskúšanie.








Čo budeme potrebovať:
asi 500g jahôd
2 banány
300ml hustého bieleho jogurtu
200ml šľahačkovej smotany
podľa chuti cukor
a pár kvapiek citrónovej šťavy


Základ tejto zmrzliny je, že jahody a banány nakrájate a dáte zamraziť do mrazničky aspoň na 3 hodiny.


Zmrazené ovocie dajte do mixéra, pridajte jogurt a šľahačku a všetko spolu dobre rozmixujte. Pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy ktorá zvýrazní chuť jahôd a podľa vlastnej chuti oslaďte medom alebo cukrom.


Ja som na záver ešte pridala za hrsť celkom nadrobno nakrájaných jahôd.


Už v tejto chvíli máte urobený mrazený krém, ktorý keď dáte do mrazničky rýchlo zamrzne a nevytvára kryštáliky.


Hotovú zmrzlinu dajte do vhodnej plastovej nádoby, lepšia je väčšia aby zmrzlina nebola moc na vysoko, alebo ju dajte do menších formičiek a uložte do mrazáka.


Pred servírovaním je dobré zmrzlinu na chvíľu nechať postáť, lepšie sa naberá.

Ja som sa ešte trochu pohrala a urobila som si jahodovo-čokoládové srdiečka. Ich výroba je celkom jednoduchá, je to pekná dekorácia a chuť jahody a čokolády je proste skvelá.








1 komentár:

  1. tak to by si mala vidieť tú záplavu slín, čo si mi narobila... super, paráda

    OdpovedaťOdstrániť