Rada zaváram, hlavne doma dopestovanú zeleniu a ovocie. Tento rok som po dlhom čase zavárala aj feferónky. Niečo s vlastnej úrody, niečo kúpené na tržnici.
Feferónky zaváram klasicky do sladkokyselého nálevu, ale keď som natrafila na recept na feferónky zavárané v medovom náleve nemohla som nevyskúšať. Spravila som iba tri malé poháriky, na skúšku. Uvidím čo povedia chlapi a podľa toho sa zariadim.
guľaté feferónky
hrozienka
nálev:
1 diel voda
1 diel ocot
1 diel med
Naplnené feferónky natlačíme do menších fľašiek.
Nálev: ja som robila nálev zo 100 ml vody, 100 ml octu a 100 ml medu. Toto množstvo mi stačilo na 3 malé poháriky.
Vodu a ocot necháme zovrieť, odstavíme a pridáme med. Miešame do rozpustenia. Teplým nálevom zalejeme feferónky asi 1 cm pod okraj pohára. Zaviečkujeme.
Sterilizujeme na 85°C 10 minút.
Feferónky ktoré mi ostali som len odstopkovala a umyla. Natlačila do pohárov spolu s cibuľou nakrájanou na mesiačiky. Dala som jednu maličkú lyžičku oleja a zaliala nálevom ktorý mi zostal zo zavárania uhoriek.
Sterilizujem na 85°C 10 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára