Treska vtedy chutila akosi lepšie, asi preto, že sme boli mladí a svet bol gombička.
Tresku v majonéze mám stále rada, občas si ju spravím doma a vždy ma napadne to isté. 10 deka tresky a dva rožky na stojáka v Lahôdkach. Kedysi dávno.
3.4.2014
Čo budeme potrebovať:
1kg mrazenej tresky alebo inej ryby
3 stredne veľké cibule
2-3 mrkvy
3-4 väčšie uhorky v sladkokyslom náleve
2 lyžice plnotučnej horčice
400g majolky
100 ml nálevu z uhoriek
nálev:
3 l vody
250 ml octu
3 bobkové listy
1 lyžička celé čierne korenie
1 lyžička mleté čierne korenie
3 lyžičky soli
Príprava je celkom jednoduchá - do hrnca dáme zovrieť tri litre vody a 250 ml octu, pridáme bobkový list, soľ a celé čierne korenie, necháme zovrieť, pridáme mrkvu a varíme asi 15-20 minút, keď je mrkva uvarená, nie rozvarená.
Pridáme rybie filety, necháme len prevrieť a odstavíme z ohňa... necháme vo vode mierne vychladnúť... mrazené filety netreba dlho variť ale ak použijeme čerstvú, prípadne chladenú rybu tú treba variť dlhšie.
Pokiaľ nám ryba chladne nakrájame si cibuľu, uhorky, pridáme horčicu, majolku, uvarenú mrkvu a rybu a všetko spolu premixujeme ponorným mixérom. Dochutíme čiernym korením, ak treba soľou, prípadne nálevom z uhoriek.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára