Fish and chips je klasický anglický fastfood, ale prečo by sme si na ňom nemohli pochutnať aj my, hlavne keď si toto výborné jedlo vieme pripraviť aj doma v pohodlí vlastnej kuchyne.
Čo budeme potrebovať:
filety z tresky
soľ
čierne korenie mleté
na cestíčko:
asi 4 lyžice hladkej múky
1 vajíčko
svetlé pivo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Na prípravu tohto jedla môžeme použiť filet z akejkoľvek ryby, musí byť samozrejme zbavený aj tých najmenších kostičiek. Tradične sa používa filet z tresky.
Tresku si nakrájame na dlhšie užšie pásiky. Rybu osušíme, osolíme a okoreníme.
Cestíčko na vysmážanie je v podstate palacinkové cesto pri ktorom miesto mlieka použijeme pivo.
Všetky suroviny na cestíčko vyšľaháme a pripravíme si trošku hustejšie palacinkové cesto.
Kúsky ryby obalíme v hladkej múke, potom namočíme do cestíčka a vysmážame do zlatista.
Podávame s hranolkami a tatarskou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára