08 júna 2024

Fish and chips alebo ryba s hranolkami

Fish and chips je klasický anglický fastfood, ale prečo by sme si na ňom nemohli pochutnať aj my, hlavne keď si toto výborné jedlo vieme pripraviť aj doma v pohodlí vlastnej kuchyne.













Čo budeme potrebovať:
filety z tresky
soľ
čierne korenie mleté

na cestíčko:
asi 4 lyžice hladkej múky
1 vajíčko
svetlé pivo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať

Na prípravu tohto jedla môžeme použiť filet z akejkoľvek ryby, musí byť samozrejme zbavený aj tých najmenších kostičiek. Tradične sa používa filet z tresky.

Tresku si nakrájame na dlhšie užšie pásiky. Rybu osušíme, osolíme a okoreníme.

Cestíčko na vysmážanie je v podstate palacinkové cesto pri ktorom miesto mlieka použijeme pivo. 
Všetky suroviny na cestíčko vyšľaháme a pripravíme si trošku hustejšie palacinkové cesto. 

Kúsky ryby obalíme v hladkej múke, potom namočíme do cestíčka a vysmážame do zlatista.

Podávame s hranolkami a tatarskou omáčkou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára