Sezóna jahôd sa práve začína tak to treba využiť. Najskôr sa musíme najesť výborných čerstvých, voňavých jahôd, najskôr len samotné, potom so šľahačkou, samozrejme bublanina musí byť a až keď máme plné brušká príde na rad zaváranie a džemovanie.
Ja som ešte pripravila jeden nepečený jahodový dezert.
Čo budeme potrebovať:
na jahodové želé:
asi 2 šálky jahôd
2-3 lyžice cukru
1 Zlatý klas
100 ml vody
na čokoládový krém:
1 vanilkový puding
3 lyžice cukru
450 ml mlieka
3-4 lyžice Nutely
na smotanový krém:
200 ml smotany na šľahanie
2 vanilkové cukry
400 ml kyslej smotany
a ešte:
cukrárenské dlhé piškóty
jahody
Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame, zasypeme cukrom a dáme variť. Varíme asi 15-20 minút až sú jahody celkom rozvarené. Zlatý klas rozmiešame v 100 ml vody a vylejeme na jahody. Za stáleho miešania uvaríme želé.
Čokoládový krém:
Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvaríme hustejší puding. Do ešte horúceho zamiešame nutelu.
Smotanový krém:
Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu.
Vrstvenie:
1. vrstva - piškóty poukladané tesne pri sebe
2. vrstva - jahodové želé, vylejeme na piškóty ešte horúce
3. vrstva - piškóty ukladáme na horúce želé
4. vrstva - čokoládový krém
5. vrstva - smotanový krém dáme až na záver na vychladnutý čoko krém
6. vrstva - vrch ozdobíme nadrobno nakrájanými jahodami, prípadne aj iným ovocím, ja som použila kiwi
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára