25 mája 2024

Nepečený jahodový dezert

Sezóna jahôd sa práve začína tak to treba využiť. Najskôr sa musíme najesť výborných čerstvých, voňavých jahôd, najskôr len samotné, potom so šľahačkou, samozrejme bublanina musí byť a až keď máme plné brušká príde na rad zaváranie a džemovanie. 
Ja som ešte pripravila jeden nepečený jahodový dezert. 
 
 
  

Čo budeme potrebovať:

na jahodové želé:
asi 2 šálky jahôd
2-3 lyžice cukru
1 Zlatý klas
100 ml vody

na čokoládový krém:
1 vanilkový puding
3 lyžice cukru
450 ml mlieka
3-4 lyžice Nutely

na smotanový krém:
200 ml smotany na šľahanie
2 vanilkové cukry
400 ml kyslej smotany

a ešte:
cukrárenské dlhé piškóty

jahody

Jahodové želé:
Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame, zasypeme cukrom a dáme variť. Varíme asi 15-20 minút až sú jahody celkom rozvarené. Zlatý klas rozmiešame v 100 ml vody a vylejeme na jahody. Za stáleho miešania uvaríme želé.

Čokoládový krém:
Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvaríme hustejší puding. Do ešte horúceho zamiešame nutelu.

Smotanový krém:
Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu.

Vrstvenie:
1. vrstva - piškóty poukladané tesne pri sebe
2. vrstva - jahodové želé, vylejeme na piškóty ešte horúce
3. vrstva - piškóty ukladáme na horúce želé
4. vrstva - čokoládový krém
5. vrstva - smotanový krém dáme až na záver na vychladnutý čoko krém
6. vrstva - vrch ozdobíme nadrobno nakrájanými jahodami, prípadne aj iným ovocím, ja som použila kiwi









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára