Neviem prečo Námornícke mäso ale u nás sa toto jedlo varí už roky pod týmto menom. Inak je to hovädzie mäso na hrášku s ryžou, vareným vajíčkom a strúhaným syrom.
Keď sme od zaťa dostali krásne lýtko z mladého býčka, ešte k tomu z domáceho chovu, nebolo čo riešiť. Bez hanby sa priznám, že sme ho jedli dva dni a na druhý bolo hádam ešte lepšie.
Čo budeme potrebovať:
asi 1kg a viac hovädzieho mäsa - slabinu, lýtko...
2 väčšie cibule
malý paradajkový pretlak
za lyžicu hladkej múky
soľ, mleté čierne korenie
drvenú rascu
trochu čili
hrášok
a ešte:
vajcia uvarené na tvrdo
strúhaný tvrdý syr
ja toto jedlo robím v tlakovom hrnci preto je postup trochu obrátený, ak budete dusiť klasicky v hrnci na plotni alebo v rúre tak najprv podusiť cibuľu a potom pridať mäso
ja v tlakovom hrnci robím takto:
mäso nakrájam na kocky, posypem hladkou múku len toľko aby sa mäso obalilo a na masti (oleji) prudko opečiem až potom osolím a okorením
opečené mäso preložím do tlakového hrnca v ktorom som podusila cibuľu a zalejem horúcou vodou, dusím až do zmäknutia
Námornícke mäso sa podáva s ryžou, kolieskami na tvrdo uvareného vajíčka a posypané nastrúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára