Toto sú čisto zeleninové lasagne, bez cestovín a bez mäsa. Cestoviny nahrádza na dlhé plátky nakrájaná cuketa.
Ak si neviete takéto jedlo predstaviť bez mäsa, kľudne pridajte mleté mäso.
Ja takto bez mäsa robím aj baklažánové lazane a veľmi nám chutia.
Čo budeme potrebovať:
mladé cukety
vajíčko
strúhanku
mozarellu
strúhaný syr na posypanie
na omáčku:
lúpané paradajky
olivový olej
cesnak
trochu cukru
soľ, mleté čierne korenie
bylinky - bazalka, oregáno, petrželka
najskôr si pripravíme cuketu- nakrájame ju na asi 3mm pásy
pásy cukety obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhanke
uložíme tesne vedľa seba na plech, pokvapkáme olejom a dáme do rúry na 250°C asi na 10-15 minút, otočíme a aby sa opiekli z oboch strán
Omáčka:
pasírované, drvené, lúpané alebo iné paradajky v konzerve vylejeme do misky, pridáme trochu cukru ktorý zintenzívni chuť paradajok, pridáme pretlačený cesnak, asi 2 lyžice olivového oleja a veľa byliniek
ja mám na balkóne trpasličiu bazalku, červenú bazalku, oregáno tieto bylinky sa veľmi hodia k paradajkám
omáčku osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti
keď je cuketa opečené začneme vrstviť do vhodnej zapekacej misky
na dno dáme trochu omáčky a začneme vrstvou cukiet, omáčka, mozzarella a opakujeme až minieme všetky suroviny
zakončíme cuketami a omáčkou
zakryjeme a dáme piecť na 200°C asi na 30 minút, potom odokryjeme posypeme postrúhaným syrom a necháme zapiecť
bez komentára
OdpovedaťOdstrániť