17 mája 2024

Krtkova torta na plechu

Krtkovu tortu pozná asi každá gazdinka a väčšina z nás ju aspoň raz v živote piekla. 
Ja ju pečiem dodnes v rôznych obmenách. Dnes som ju upiekla ako zákusok na plechu. Je to rýchlo hotový koláčik, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. 









Čo budeme potrebovať:

na cesto:
2 vajcia
240 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
380 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
4 lyžice kakaa
225 ml oleja
250 ml mlieka

na krém:
600 ml smotany na šľahanie
3 stužovače smotany
2 vanilkové cukry

a asi 6 banánov

Cesto:
 
Vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne prilievame olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a postupne pridávame striedavo s mliekom do vyšľahanej vajíčkovej hmoty. Vyšľaháme na hladké cesto.
Cesto vylejeme do menšieho plechu o veľkosti približne 40 cm x 30 cm. Plech nezabudneme vystlať papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.


Upečené cesto necháme úplne vychladnúť a potom nožom zrežieme vrch koláča. Skrojky rukou rozmrvíme na drobné kúsky ktorými na záver posypeme koláč. 

Na vychladnutý, zrezaný koláč poukladáme nakrájané banány. Banán môžete prekrojiť pozdĺžne. Ja ale banány krájam na hrubšie kolieska, lepšie sa mi to ukladá.

Krém:
šľahačku spolu s cukrom a stužovačom vyšľaháme dotuha. Krém natrieme na banány...

a posypeme rozmrveným korpusom. Dáme do chladničky zachladiť a nôžeme podávať. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára