08 júna 2024

Jahodová roláda


Z úplne posledných tohtoročných jahôd  som urobila jednoduchú piškótovú roládu. 









 


Čo budeme potrebovať:

na cesto:
140 g hladkej múky
1,5 lyžice kukuričného škrobu
4 celé vajcia
120 g kryštálový jemný cukor
vanilkový cukor
1 malá lyžička prášku do pečiva
štipka soli

na plnku:
200 ml šľahačky
1 bánoveckú nátierku natur
cukor práškový podľa chuti

jahody 
čokoládu na ozdobenie

Cesto:
celé vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Múku, škrob, prášok do pečiva a soľ zmiešame a pridáme k žĺtkovej pene. Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 10-12 min.
Upečené, ešte horúce cesto preklopíme na čistú útierku, papier stiahneme a cesto aj s útierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.

Plnka:
Bánoveckú nátierku vymiešame s cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku.


Vychladnutú roládu rozbalíme, potrieme plnkou a posypeme nadrobno nakrájanými jahodami. Zavinieme a odložíme na 1-2 hodiny do chladničky.

Na záver ozdobíme rozpustenou čokoládou, alebo len posypeme práškovým cukrom




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára