Vonku je škaredé, upršané, jesenné počasie. Aby som si zlepšila náladu upiekla som si malú žltučkú hokaido tekvicu. Vniesla mi do kuchyne nielen krásnu slnečnú jeseň ale aj skvelú náladu a samozrejme dobré jedlo.
Čo budeme potrebovať:
tekvicu hokaidó alebo inú maslovú tekvicu vhodnú na pečenie
olivový olej a bylinky -
petrželku, oregáno, tymián
a na šalát:
konzervu tuniaka v oleji
malú cibuľku
asi 2 lyžice kyslej smotany
asi 1 lyžičku horčice
limetku alebo citrón
soľ a petrželku
Tekvicu prekrojíme a stred vydlabeme. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme bylinkami a dáme piecť na 200°C asi na 45 minút.
Tekvicu pečieme aj so šupou.
Šalát -
smotanu, horčicu trochu oleja z tuniaka vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tuniaka a nasekanú petrželku
Dochutíme soľou a šťavou z limetky.
Vychladnutú tekvicu naplníme šalátom, ozdobíme limetkou a môžeme podávať.
Táto tekvica vyzerá veľmi prítulne:) Ďakujem za recept. Ja si zvyknem pri príprave tekvice odložiť semená a upečiem si ich v rúre do chrumkava, mňam: http://www.chovatelahospodar.sk/clanok/co-s-tekvicou-238
OdpovedaťOdstrániťPred pečením sa ale ešte musia 10 min. variť. - odporúčam:)
ja som sa už párkrát pokúšala sušiť semená z tekvice, ale som to vzdala, myslela som si, že na sušenie sa používa len nejaká konkrétna odroda, ale možno som len zle postupovala, takže ďakujem za tip, mám ešte v komore zopár tekvíc tak vyskúšam
Odstrániť