05 októbra 2017

Pečená maslová tekvica a tuniakový šalát


Vonku je škaredé, upršané, jesenné počasie. Aby som si zlepšila náladu upiekla som si malú žltučkú hokaido tekvicu. Vniesla mi do kuchyne nielen krásnu slnečnú jeseň ale aj skvelú náladu a samozrejme dobré jedlo.










Čo budeme potrebovať:
tekvicu hokaidó alebo inú maslovú tekvicu vhodnú na pečenie
olivový olej a bylinky -
petrželku, oregáno, tymián

a na šalát:
konzervu tuniaka v oleji
malú cibuľku
asi 2 lyžice kyslej smotany
asi 1 lyžičku horčice
limetku alebo citrón
soľ a petrželku




Tekvicu prekrojíme a stred vydlabeme. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme bylinkami a dáme piecť na 200°C asi na 45 minút.
Tekvicu pečieme aj so šupou.

Šalát - 
smotanu, horčicu trochu oleja z tuniaka vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tuniaka a nasekanú petrželku
Dochutíme soľou a šťavou z limetky.


Vychladnutú tekvicu naplníme šalátom, ozdobíme limetkou a môžeme podávať.





2 komentáre:

  1. Táto tekvica vyzerá veľmi prítulne:) Ďakujem za recept. Ja si zvyknem pri príprave tekvice odložiť semená a upečiem si ich v rúre do chrumkava, mňam: http://www.chovatelahospodar.sk/clanok/co-s-tekvicou-238
    Pred pečením sa ale ešte musia 10 min. variť. - odporúčam:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som sa už párkrát pokúšala sušiť semená z tekvice, ale som to vzdala, myslela som si, že na sušenie sa používa len nejaká konkrétna odroda, ale možno som len zle postupovala, takže ďakujem za tip, mám ešte v komore zopár tekvíc tak vyskúšam

      Odstrániť