27 novembra 2013

Špenátová pizza

toto je jedna z dvoch mojich najobľúbenejších...


 
čo budeme potrebovať:
cesto:  250g múka hladká  *  250g múka polohrubá
200ml vlažnej vody  *  50ml olej extra panenský
20g droždie čerstvé  *  trochu soli
paradajkový základ:  drvené paradajky v tetrapacku 
cesnak  *  bazalka  *   oregáno   *  soľ 
ostatné:  mozarella  *  špenát














múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie a zalejeme vlažnou vodou, prikryjeme a necháme vzísť kvások. Potom pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto. Prikryté necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto si rozdelíme na štyri časti.













paradajkový základ si pripravíme z drvených rajčín v tetrapacku, 
pridáme pretlačený cesnak, soľ, čerstvú bazalku a oregáno  
čerstvý špenát prelejeme horúcou vodou a necháme na sitku odkvapkať













cesto rukami roztiahneme na veľkosť formy, potrieme paradajkovým základom
  poukladáme špenát a kolieska mozarelly
pečieme na 250°C 8-10 minút


1 komentár: