toto je jedna z dvoch mojich najobľúbenejších...
čo budeme potrebovať:
cesto: 250g múka hladká * 250g múka polohrubá
200ml vlažnej vody * 50ml olej extra panenský
20g droždie čerstvé * trochu soli
paradajkový základ: drvené paradajky v tetrapacku
cesnak * bazalka * oregáno * soľ
ostatné: mozarella * špenát
múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, do nej rozdrobíme
droždie a zalejeme vlažnou vodou, prikryjeme a necháme vzísť kvások.
Potom pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto. Prikryté necháme kysnúť
asi hodinu. Vykysnuté cesto si rozdelíme na štyri časti.
paradajkový základ si pripravíme z drvených rajčín v tetrapacku,
pridáme pretlačený cesnak, soľ,
čerstvú bazalku a oregáno
čerstvý špenát prelejeme horúcou vodou a necháme na sitku odkvapkať
cesto rukami roztiahneme na veľkosť formy,
potrieme paradajkovým základom
poukladáme špenát a kolieska mozarelly
pečieme na 250°C 8-10 minút
mňaaaam :)
OdpovedaťOdstrániť