na stav duše je najlepšia slepačia polievka, ale kto by tak dlho čakal kým sa uvarí... tak môj muž uvaril hustú hríbovú polievku s mrkvou, zemiakmi, cesnakom a ja som na vylepšenie urobila výborné krupicové haluštičky (krupica, vajíčko, voda, bylinky, nechať odstáť aspoň 30 minút) kedysi som ich hádzala ručne, robila som také väčšie noky, ale dcéra ich raz robila cez haluškovač a odvtedy ináč nerobím... sú maličké, chutné, skrátka haluštičky...
Menovky
- Bezmäsité jedlá
- Cestoviny
- Chlieb a pečivo
- Divina
- Domáce výrobky
- Hrnčekové koláče
- Jedlo z jedného hrnca
- Jedlá z mäsa
- Keď varí muž
- Kysnuté cesto
- Len tak...
- Nátierky
- Parný hrniec
- Pečenie vianočných medovníkov
- Polievky
- Prílohy
- Prívarky
- Ryby
- Sladké drobnosti
- Sladké koláče
- Sladké nepečené dobroty
- Slané koláče
- Slané pečivo
- Studená kuchyňa
- Sušienky
- Torty
- VARÍM s VNÚČATAMI
- VEĽKÁ NOC
- VIANOCE
- Zaváranie
- Zeleninové jedlá
- Zeleninové šaláty
- Zmrzlina
- Zákusky
- Čo som varila...
25 februára 2015
Hríbová polievka s krupicovými haluštičkami
Labels:
Polievky
na stav duše je najlepšia slepačia polievka, ale kto by tak dlho čakal kým sa uvarí... tak môj muž uvaril hustú hríbovú polievku s mrkvou, zemiakmi, cesnakom a ja som na vylepšenie urobila výborné krupicové haluštičky (krupica, vajíčko, voda, bylinky, nechať odstáť aspoň 30 minút) kedysi som ich hádzala ručne, robila som také väčšie noky, ale dcéra ich raz robila cez haluškovač a odvtedy ináč nerobím... sú maličké, chutné, skrátka haluštičky...
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
mňamka preveliká!!! Takú polievku robievam tiež, ale dávam do nej krúpy. Krúpy si vždy uvarím do foroty
OdpovedaťOdstrániťa potom ich vychladnuté pobalím do fólie v nejakom primeranom množstve a v polovici varenia dám do
polievky... Halušky takto robievam do zeleninovej polievky, ktorú potom nijako nezahusťujem. Máme ich
tiež radi. Raz som miesto krúpov použila takú mrveničku, alebo ako sa to volá... husté rezancové cesto
sa postrúha strúhadlom...a to tiež dosť pasovalo.
Skúsim aj túto haluškovú verziu do hríbovice, nech je trocha zmena :-)
Nachádzam tu na Vašom blogu veľa inšpirácie :-)
nigina
teším sa, že moje recepty sú inšpiratívne :) ja som tiež taká, pokukám kadečo a potom pospájam tak aby nám to chutilo...
OdpovedaťOdstrániťináč takú strúhaničku z tvrdého rezancového cesta robievala ešte moja mama a ja ju robím tiež, aj keď v poslednom čase robievam častejšie takéto haluštičky aj do zeleninovej polievky... krúpy som ešte neskúšala ale občas keď sa mi fakt nechce tak nasypem do zeleninovej polievky za hrsť ovsených vločiek - aj to je dobré...