28 júna 2016

Tvarohová nepečená torta




Kto by už v týchto horúčavách vypekal. 
Pokiaľ môžem vyhýbam sa kuchyni veľkým oblúkom. Horúco je v nej aj keď nemám pustený sporák. Našťastie tento dezert môžem robiť večer aj tak musí stuhnúť, najlepšie cez noc. Ráno stačí vyklopiť, ozdobiť a výborný, letný, svieži, ovocný dezert je na svete.







Čo budeme potrebovať:
250g jemného tvarohu
250g kyslej smotany
200ml šľahačkovej smotany
2 ks vanilkového cukru
asi 100g čokolády alebo aj viac
1 želatínový stužovač za studena
tortové zelé číre
ovocie - jahody, maliny, ríbezle, marhule ...

Piškótový korpus:
piškóty
mlieko
kakao

použila som formu na studené pokrmy a preto som začínala od vrchu torty, forma sa potom preklopí a to čo je na spodu bude navrchu, ak by som robila do tortovej formy postup by bol opačný
najskôr si pripravíme podľa návodu číre tortové želé, asi 2/3 nalejeme na dno formy a necháme stuhnúť
na stuhnuté želé naukladáme ovocie a zalejeme zvyškom želé, necháme stuhnúť
Pripravíme si tvarohovú hmotu:
šťahačku vyšľaháme do tuha
tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový cukor vymiešame, pridáme vyšľahanú šľahačku a želatínový stužovač pripravený podľa návodu
asi 2/3 hmoty vylejeme do formy a na vrch naukladáme veľa drobného ovocia, väčšie kúsky nakrájame na drobnejšie, ovocie rukou jemne popritláčame
do zvyšku hmoty pridáme roztopenú čokoládu a navrstvíme na ovocie
dáme do chladu stuhnúť asi na 2 hodiny
Piškótový nepečený korpus:
piškóty pokropíme mliekom a roztlačíme vidličkou, mlieka pridáme toľko aby nám vznikla pevná hmota, pridáme kakao a dobre zamiešame
túto hmotu navrstvíme na vrch formy a necháme stuhnúť
stuhnutý dezert preklopíme na podnos, ozdobíme a môžeme podávať








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára