Tento šalát si raz za čas robím len tak pre seba. Červenú repu mám rada a tak vymýšľam rôzne kombinácie. Aj keď sa to nezdá, spojenie s tuniakom je veľmi vydarené.
Čo budeme potrebovať:
tuniaka - vo vlastnej šťave
červenú repu - uvarenú
cibuľu - nakrájanú nadrobno
vajce - uvarené na tvrdo
petržlenovú vňať
zálievka:
olivový olej 2 lyžice
ocot balzamico 3 lyžice
cesnak - asi 2 strúčiky
mleté biele korenie, soľ
Červenú repu dobre umyjeme a uvaríme do mäkka. Potom ju ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, alebo iné ľubovoľné tvary. Do misky dáme tuniaka a červenú repu v pomere 1:2, čiže červenej repy bude dvojnásobné množstvo ako tuniaka, približne.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a zamiešame.
Zálievka: dve lyžice oleja a tri lyžice balsamica vymiešame, pridáme pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
Šalát zalejeme zálievkou a premiešame.
Ozdobíme štrvťkami uvareného vajíčka a petržlenovou vňaťkou.
Podávame s chlebom, bagetkou. Ja som k tomu piekla chlebový posúch
Vždy máte nádherné fotky a cviklu zbožňujem, určite vyskúšam :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :) tento šalát je fakt výborný, taká rýchlovka, ja si uvarenú cviklu mrazím v malých dávkach a keď potrebujem stačí vybrať a rozmraziť
Odstrániť