Trochu sviatočné, pritom veľmi jednoduché jedlo. A čo je najdôležitejšie, príprava nezaberie veľa času.
Čo budeme potrebovať:
kuracie prsia
mladý špenát
cesnak
paradajky
tvrdý syr
soľ
mleté čierne korenie
lístkové cesto
vajíčko na potretie
semienka na posypanie - sézam, kmín, ľan...
Kuracie prsia rozrežeme a naklepeme tak aby sme dostali plát mäsa. Mäso osolíme a okoreníme. Na mäso položíme umyté plátky čerstvého špenátu, plátky cesnaku, rajčín a syra. Mäso zabalíme preložíme, osolíme a okoreníme.
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko, ja som použila už vyvaľkané kupované cesto.
Plnené prsia preložíme do stredu cesta, radielkom narežeme boky cesta na asi 1,5 cm široké pásiky a cesto zabalíme, prekladáme pásiky jeden cez druhý.
Vrch potrieme vajíčkom a posypeme semienkami. Ja som použila sézam, ale použiť môžete aj nastrúhaný syr, ale ten treba dať až pred koncom pečenia.
Pečieme v rozohriatej rúre na 220°C asi 15 minút, potom znížime a pečieme na 180°C asi 20 minút. Ak sa cesto zvrchu moc pripeká, prikryte ho papierom na pečenie.
Ešte teplé nakrájame a podávame so zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára