07 júla 2018

Kuracie prsia v lístkovom ceste





Trochu sviatočné, pritom veľmi jednoduché jedlo. A čo je najdôležitejšie, príprava nezaberie veľa času. 









Čo budeme potrebovať:
kuracie prsia
mladý špenát
cesnak
paradajky
tvrdý syr
soľ
mleté čierne korenie
lístkové cesto
vajíčko na potretie
semienka na posypanie - sézam, kmín, ľan...


Kuracie prsia rozrežeme a naklepeme tak aby sme dostali plát mäsa. Mäso osolíme a okoreníme. Na mäso položíme umyté plátky čerstvého špenátu, plátky cesnaku, rajčín a syra. Mäso zabalíme preložíme, osolíme a okoreníme.

Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko, ja som použila už vyvaľkané kupované cesto. 
Plnené prsia preložíme do stredu cesta, radielkom narežeme boky cesta na asi 1,5 cm široké pásiky a cesto zabalíme, prekladáme pásiky jeden cez druhý.


Vrch potrieme vajíčkom a posypeme semienkami. Ja som použila sézam, ale použiť môžete aj nastrúhaný syr, ale ten treba dať až pred koncom pečenia.


Pečieme v rozohriatej rúre na 220°C asi 15 minút, potom znížime a pečieme na 180°C asi 20 minút. Ak sa cesto zvrchu moc pripeká, prikryte ho papierom na pečenie.
Ešte teplé nakrájame a podávame so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára