Májová bryndza je vraj najlepšia. Neviem, nebývam pri salaši aby som mohla porovnávať. Napriek tomu mám bryndzu veľmi rada v každom ročnom období.
Halušky a nátierka to sú dve jedlá kde bryndzu používam najčastejšie.
Dnes som vyskúšala trochu inú nátierku. Na balkóne mi rastie špenát, tak ho používam kde sa dá. A spojenie bryndze so špenátom mi prišlo viac než úspešné.
Čo budeme potrebovať:
bryndzu
čerstvý špenát
pár strúčikov cesnaku
kvalitný olej - napr. ľanový
sézamové semienka
Postup je veľmi jednoduchý. Bryndzu so špenátom a trochou oleja rozmixujte na hrubo, alebo celkom na jemno, záleží čomu dáte prednosť. Pridajte pretlačený cesnak a zamiešajte.
Nátierku netreba nijako zvlášť ochucovať. Výrazná chuť bryndze a ostrá chuť špenátu celkom postačuje. Celkom na záver môžete nátierku posypať sézamovými semienkami, alebo aj ľanovými.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára