Tukovú blanu, tiež závoj alebo čipku používam pri varení veľmi rada... keď som dnes potrebovala veľmi narýchlo uvariť niečo slávnostnejšie siahla som práve po závoji... a pretože to malo byť aj rýchlo hotové, voľba padla na kuracie prsia a kuraciu pečeň ktoré nepotrebujú dlhú tepelnú prípravu...
kuracie prsia * kuraciu pečeň
sušené slivky namočené v koňaku, alebo len vo vode
závoj - tuková blana
soľ * rasca * čierne mleté korenie
môže byť aj slaninka, alebo čokoľvek iné vhodné na plnenie kuracích pŕs
závoj najskôr namočíme do vody s pár kvapkami citróna a trochu ho "preperieme" ale opatrne aby sme ho nepotrhali * kuracie prsia narežeme na rezne a mierne naklepeme * pečeň odblaníme
závoj rozprestieme na doske, do stredu dáme mäso ktoré osolíme a okoreníme len z jednej strany, na vrch položíme pečeň a sušené slivky * do závoja môžeme zabaliť len samotnú pečeň
alebo miesto slivky dáme slaninu * mäso zavinieme a dôkladne zabalíme do závoja
uložíme na plech * netreba žiaden olej, tuková blana si pustí masti dosť * pečieme v rozpálenej rúre na 200°C asi 20-25 minút
Tak tento recept je úplne skvelý. Aj by som ho skúsila, len neviem, kde by som zohnala tú tukovú blanu?
OdpovedaťOdstrániťKaždopádne recept je výborný, jednoduchý a v jednoduchosti je krása!
ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťtukovú blanu dostať kúpiť u mäsiara, treba sa len opýtať, najlepšie v nejakom malom mäsiarstve... počula som, že aj v Tescu mávajú... ja ju mám priamo z bitúnka a používam ju predovšetkým na mäsové rolády, je to fakt super vec, všestranne použiteľná....