Cestoviny, jedna z mojich najobľúbenejších surovín na varenie. Mám niekoľko obľúbených variácií ale ak prehľadám chladničku, komoru a spojím čo ma napadne vždy je to jediteľné - s omáčkou, bez omáčky, so syrom, bez syra, so zeleninou, s mäsom, teplé aj na studeno... a čo je najdôležitejšie vždy je to rýchlovka. Aj tento recept vznikol náhodou, ale robím si ho často pretože spĺňa všetky moje požiadavky - rýchlo pripravené jedlo na vidličku.
Čo budeme potrebovať:
- špagety, ja som použila špenátové špagety, ktoré bežne dostať kúpiť
- tuniak v konzerve
- olivy
- paradajka
- cibuľa
- cesnak
- olivový olej
- petržlenová vňať
- špagety uvaríme v osolenej vode
- cibuľu nakrájame na drobno a opražíme, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, krátko opražíme a necháme trochu vychladnúť
- do misky si dáme tuniaka, nakrájané olivy, cibuľku s cesnakom a petržlenovú vňať
- uvarené špagety necedíme ani neoplachujeme ale ich z horúcej vody vyberieme a dáme priamo do misky, kde ich zmiešame s pripravenými surovinami
- polejeme olivovým olejom posypeme petrželkou a na drobno pokrájanými rajčinami
- v tomto recepte som nepoužila ani soľ, ani žiadne korenie, všeobecne solím veľmi málo a tu sa mi zdalo, že to nie je vôbec potrebné... nikto si nesťažoval a ani nepýtal soľničku alebo koreničku....
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára