Cuketové koláče na sladko sa dnes pečú celkom bežne. Väčšina ľudí vôbec nezistí, že v koláči je pridaná cuketa. Budú si pochvaľovať aký šťavnatý koláč ste upiekli. Cuketa obsahuje veľa vody, tá sa pri pečení odparuje a spôsobuje, že koláč je kyprý, vlhký a šťavatý.
Ak ešte pridáte orechy, hrozienka, čokoládu, kokos... upečiete celkom luxusnú buchtu. Táto moja sa zjedla v jedno nedeľné popoludnie.
Čo budeme potrebovať:
1 hrnček = 250 ml
1 hrnček hnedého cukru, ja som dala trochu menej
4 vajcia
1 hrnček hladkej
1 hrnček polohrubej múky
1/2 bal. prášku do pečiva
1 malá lyžička sódy bicarbóny
1/2 hrnčeka kokosu
1/2 hrnčeka nasekaných orechov
2 lyžice kakaa
1 vanilkový cukor
150ml oleja
2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej cukety
džem na potretie a kokos na posypanie
Celé vajcia s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny.
Pridáme olej a prešľaháme.
Múku, prášok do pečiva, sódu bicarbónu, kakao, orechy a kokos zmiešame a pridáme k vyšľahaným vajciam.
Nakoniec zamiešame cuketu.
Pečieme na 180°C asi 30-40 minút.
Koláč necháme mierne vychladnúť a potrieme ho džemom. Vrch môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypať postrúhanou čokoládou, alebo kokosom, alebo ozdobiť podľa vlastnej chuti a fantázie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára