Dvakrát zelená nátierka, raz z avokáda a raz z hrášku. Kto má odvahu určite ochutná. Mne osobne sa takéto chute a farby na tanieri páčia.
Čo budeme potrebovať:
1 avokádo
2 malé hrste hrášku
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku olivového oleja
citrónovú šťavu
soľ, mleté čierne korenie
Mrazený hrášok uvaríme, alebo použijeme hrášok z konzervy.
Avokádo prekrojíme, dužinu lyžicou vydlabeme, pridáme olivový olej a spolu s hráškom rozmixujeme. Ja som časť hrášku pridala na koniec a nechala som ho nerozmixovaný. Pridáme pretlačený cesnak, mleté čierne korenie a dochutíme citrónovou šťavou, tá súčastne zabráni tomu aby avokádo zhnedlo.
Podávame s bagetou alebo chlebom, môžeme posypať semiačkami, bylinkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára