14 novembra 2017

Nátierka z avokáda a vajec.

Dobrých nátierok nikdy nie je dosť a táto chutí aj môjmu mužovi. Aj keď podľa neho avokádo patrí do tej istej skupiny ako tofu alebo sójové mäso, čiže niečo čo sa nedá jesť. Skrátka klobáska to nie je. Ja si ale avokádo kupujem, je dobré na slano aj na sladko a pridávam si ho aj do smoothie. 
Dnes som piekla výborné  špaldové bagety a táto nátierka k nim skvelo pasovala.






Čo budeme potrebovať:

1 avokádo
2 vajíčka uvarené na tvrdo
malú cibuľku
1-2 strúčiky cesnaku
1 lyžicu kyslej smotany
1 lyžicu olivového oleja
1 lyžičku horčice
citrónovú šťavu
soľ, mleté čierne korenie

Avokádo prekrojíme, dužinu lyžicou vydlabeme. 
Kyslú smotanu, horčicu a olej vymiešame do hladka. Pridáme avokádo a uvarené vajcia na tvrdo. Polku vajíčka si odložíme. Všetko vymixujeme ponorným mixérom. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. 
Citrón nátierku nielen dochutí ale zabráni  aj zhnedutiu avokáda.

Podávame s bagetou, vrch posypeme nasekaným vajíčkom a paradajkou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára