Rezne naopak, kto by ich nepoznal. Je to taká socialistická klasika. Robia sa z hovädzieho, bravčového ale aj kuracieho mäsa. Takáto úprava mäsa zaručí, že mäso bude mäkké a šťavnaté, preto ho ja robím hlavne z hovädzieho mäsa, z kuracieho mäsa som takto ešte nikdy nerobila, veď prečo... myslím si, že pri kuracom mäse je takáto úprava zbytočná, ale ktovie? nech už použijeme akékoľvek mäso táto úprava mäsa má jednu obrovskú výhodu - príprava trvá iba chvíľu, šup s tým do rúry a viac sa nemusím starať, ja takto varím najradšej...
robievam aj z bravčového karé ktoré je suchšie, ale takto pripravené je veľmi chutné a šťavnaté, recept je TU
hovädzie mäso, ja som použila stehno
strúhanka
vajíčka
mäsový vývar
soľ
mleté čierne korenie
mäso nakrájame na rezne, osolíme a okoreníme z oboch strán
rezne obalíme v strúhanke, potom si ich rozložíme na dosku ešte posypeme strúhankou, prikryjeme potravinárskou fóliou (mikroténovým sáčkom) a tĺčikom vklepeme strúhanku do mäsa
toto urobíme aj z druhej strany mäsa
potom rezne obalíme v rozšľahanom vajíčku a vypražíme z oboch strán
vypražené rezne ukladáme do zapekacej misky tesne k sebe, môžu sa aj prekrývať
mäso zalejeme vývarom tak, aby bolo skoro celkom zaliate
pekáčik zakryjeme a dáme piecť na 180°C asi 90 minút
v polovici pečenia nakukneme, ak treba ešte podlejeme a mäso môžeme otočiť
keď je mäso mäkké ešte ho necháme odokryté zapiecť, prípadne odpariť prebytočnú tekutinu
a môžeme podávať so zemiakovou kašou, ryžou, šalátom
u nás dnes s novými zemiakmi a zeleninovým šalátom
Vynikajúci recept. Ja ešte vystielam pekáč cibuľkou a údenou slaninou. :)
OdpovedaťOdstrániťdobrý nápad, nabudúce vyskúšam :)
OdstrániťV nedeľu idem na to, mám hovädzie stehno a skúsim to v remoske, tú som si v poslednej dobe veľmi obľúbil...
OdpovedaťOdstrániťremoska je super, ja mám takú staručkú a stále slúži... tak nech sa dielo podarí :-)
OdstrániťMusím pochváliť, rezne sú výborné, šťavnaté a mäkké, robil som v remoske 90 minút podľa receptu, v polovici času som ich obrátil. Vďaka za recept.
Odstrániťtak to ma samozrejme veľmi teší :) ja takto robím aj z bravčového karé, to je suchšie ale takto pripravené je veľmi dobré, šťavnaté
Odstrániťhttps://ovarenizivoteatak.blogspot.com/2023/06/bravcove-rezne-naopak.html#more