24 júla 2016

Hovädzie rezne naopak



Rezne naopak, kto by ich nepoznal. Je to taká socialistická klasika. Robia sa z hovädzieho, bravčového ale aj kuracieho mäsa. Takáto úprava mäsa zaručí, že mäso bude mäkké a šťavnaté, preto ho ja robím hlavne z hovädzieho mäsa, z kuracieho mäsa som takto ešte nikdy nerobila, veď prečo... myslím si, že pri kuracom mäse je takáto úprava zbytočná, ale ktovie? nech už použijeme akékoľvek mäso táto úprava mäsa má jednu obrovskú výhodu - príprava trvá iba chvíľu, šup s tým do rúry a viac sa nemusím starať, ja takto varím najradšej...





Čo budeme potrebovať:

hovädzie mäso, ja som použila stehno
strúhanka
vajíčka
mäsový vývar
soľ
mleté čierne korenie

mäso nakrájame na rezne, osolíme a okoreníme z oboch strán
rezne obalíme v strúhanke, potom si ich rozložíme na dosku ešte posypeme strúhankou, prikryjeme potravinárskou fóliou (mikroténovým sáčkom) a tĺčikom vklepeme strúhanku do mäsa
toto urobíme aj z druhej strany mäsa
potom rezne obalíme v rozšľahanom vajíčku a vypražíme z oboch strán

vypražené rezne ukladáme do zapekacej misky tesne k sebe, môžu sa aj prekrývať
mäso zalejeme vývarom tak, aby bolo skoro celkom zaliate

pekáčik zakryjeme a dáme piecť na 180°C asi 90 minút
v polovici pečenia nakukneme, ak treba ešte podlejeme a mäso môžeme otočiť
keď je mäso mäkké ešte ho necháme odokryté zapiecť, prípadne odpariť prebytočnú tekutinu

a môžeme podávať so zemiakovou kašou, ryžou, šalátom

u nás dnes s novými zemiakmi a zeleninovým šalátom






3 komentáre:

  1. Vynikajúci recept. Ja ešte vystielam pekáč cibuľkou a údenou slaninou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V nedeľu idem na to, mám hovädzie stehno a skúsim to v remoske, tú som si v poslednej dobe veľmi obľúbil...

    OdpovedaťOdstrániť