02 augusta 2016

Cuketový paprikáš


A je tu ďalší cuketový recept, veď ako ináč - je sezóna. Ani neviem či je to prívarok alebo paprikáš ale ja to takto robím vždy v lete a voláme to paprikáš, samozrejme bez mäsa. Kto ale chce kľudne si môže pridať opečenú klobásku, sekanú alebo niečo iné mäsové. 
Pre mňa je v tomto teple dôležité, že je to veľmi rýchlo hotové a je to také svieže letné jedlo, chutné aj studené. A tomu môjmu som opiekla klobásku.






Čo budeme potrebovať:

cuketu
cibuľu
cesnak
kyslú smotanu 
soľ
červenú mletú papriku
a cestoviny

cuketu prekrojíme, ak sú vnútri veľké semienka tak ju vydlabeme a nakrájame ju na väčšie kocky
mladú cuketu krájame celú aj so šupkou

na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme popučený cesnak, krátko podusíme a pridáme asi 2/3 nakrájanej cukety, osolíme a dusíme pod pokrievkou, ak treba podlejeme vodou

cibule treba dať veľa, rozvarí sa a zahustí paprikáš

keď je cuketa takmer mäkká pridáme zvyšok cukety, poprášime červenou paprikou a krátko povaríme

cuketu na 2x dávam preto, že tá prvá spolu s cibuľou spravia základ a paprikáš zahustia preto ja ani múku na zahustenie nedávam a tá druhá sa dlho nevarí a ostane taká chrumkavá-nerozvarená
kyslú smotanu rozmiešame s trochou vriacej vody a vylejeme do paprikášu, nechám krátko povariť, ak treba dosolíme a dochutíme podľa seba



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára