04 júla 2024

Cuketové kolieska v syrovom cestíčku

Toto je momentálne moje najobľúbenejšie jedlo z cukety.
Je rýchlo hotové, večeru alebo pohostenie pre nečakanú návštevu máte behom chvíľky na stole.
Žiadne smaženie v oleji, pečie sa na plechu takže cuketa nie je nasiaknutá olejom a obal je krásny chrumkavý. A z cesnakovým dresingom je to skvelá pochúťka.
21.7.2018




Čo budeme potrebovať:
mladú cuketu
soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu

na obal č.1:   hladkú múku
na obal č.2:   vajíčko a kyslú smotanu alebo jogurt
na obal č.3:   1 diel strúhanky a 2 diely nastrúhaného syra

Cuketu umyte a nakrájajte na kolieska asi 1cm hrubé a osoľte.
Pripravte si 3 misky.
do prvej misky dajte hladkú múku
v druhej miske zmiešajte vajíčko so 4 lyžicami kyslej smotany alebo jogurtu, pridajte soľ, korenie a drvenú rascu
v tretej miske zmiešajte strúhanku a nastrúhaný tvrdý syr

Kolieska cukety obaľte v múke, vo vajíčku so smotanou a nakoniec v strúhanke so syrom. Je to také patlámo ale čím viac toho na kolieska napatláte tým lepšie.


Obalené kolieska ukladáme na plech na pečiaci papier a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C asi na 15 minút.


Podávame ihneď ešte horúce najlepšie s cesnakovým drezingom alebo tatarskou omáčkou. 
Cesnakový drezing - kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie a veľa pretlačeného cesnaku.
Ale kľudne môžete podávať aj ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára