Kombináciu kuracie prsia a ovocie mám celkom rada. Veď kto by si nepamätal nedeľné obedy keď mama upiekla kurča k tomu ryžu a kompót. Najradšej som mala marhuľový.
Teraz som vyskúšala kombináciu kuracích pŕs a jablka. Vznikla z toho celkom príjemná nátierka. Mierne sladkasto kyselkavá s vôňou po jabĺčku.
Čo budeme potrebovať:
100 g uvarených kuracích pŕs
140 g masla
50 g nastrúhaného tvrdého syra
50 g smotanového syra
100 g nastrúhaného jablka
lyžicu kyslej smotany
soľ
Najskôr dáme do vriacej osolenej vody uvariť kuracie prsia. Nevaríme dlho. Len asi 10 - 15 minút tak, aby boli po prekrojení biele.
Uvarené, vychladnuté prsia nakrájame na drobno, pridáme zmäknuté maslo, nastrúhaný tvrdý syr, smotanový syr a nastrúhané jablko. Ja som ho strúhala aj so šupkou, ale tá šupka bola dosť tvrdá, ani ju poriadne nepostrúhalo tak som z nej väčšinu aj tak vyhodila. Asi záleží aj od odrody.
Všetko spolu som rozmixovala ponorným mixérom, pridala som lyžicu kyslej smotany na rozriedenie a osolila.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára