A zas tá cuketa! lamentuje môj muž a ja lamentujem, že kto má v tomto teple variť. Tak aby som aj rýchlo navarila, aj cuketu minula, spravila som obed do jedného malého pekáčika. Strčila som ho do rúry a ušla z rozhorúčenej kuchyne.
Obed sa podaril. Ja som bola spokojná, že som navarila s minimom námahy a môj muž si ani nevšimol, že má na tanieri cuketu.
Čo budeme potrebovať:
plátky bravčovej krkovičky
zemiaky
cuketu
cibuľu
soľ
mleté čierne korenie
rascu
Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky, osolíme orascujeme, pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme ich na dno pekáčika.
Na zemiaky naukladáme kolieska cibule.
A na vrch kolieska cukety. Použila som úplne mladú preto som ju dala aj so šupkou.
Zase trochu osolíme a okoreníme.
Plátky krkovičky narežeme aby sa nekrútili, osolíme, okoreníme a položíme na zeleninu.
Pekáčik vložíme do rozohriatej rúry na 250°C a zapečieme asi 10 minút, potom pekáčik zakryjeme, zmiernime teplotu na 200°C a pečieme asi 30 minút. Skontrolujeme a ak je mäso mäkké necháme ešte chvíľu zapiecť.
Podávame so zeleninovým šalátom alebo dresingom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára