Dostala som chuť na plnenú papriku a keďže papriku som nemala pripravila som plnené hokaido. Plnka som trochu inovovala a podarila sa. Môj muž dokonca zjedol aj to hokkaido, nielen plnku.
Takže úspech.
Čo budeme potrebovať:
tekvicu Hokkaido
strúčik cesnaku
soľ
na plnku:
šálku ryže
asi 400g mletého mäsa
cibuľu
cesnak
2 stredne veľké paradajky
vydlabanú tekvicu
asi 100g nastrúhaného syra
petržlenovú vňať, pažítku a pod.
soľ
mleté čierne korenie
Najskôr si uvaríme ryžu, môžeme dať trochu viac vody. Ryža bude po uvarení lepkavá a to je dobre, pretože nám spolu s mäsom bude pekne držať pokope.
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme pomleté mäso, nasekaný cesnak a za stáleho miešania oprážame až mäso zbelie. Osolíme a okoreníme podľa svojej chuti.
Paradajky ponoríme do vriacej vody, potom stiahneme šupku, prekrojíme a vyberieme vnútornú dužinu aj so semiačkami. Pevnú časť paradajky nakrájame na drobno.
Z tekvice odkrojíme vršok, ak máme veľkú tekvicu prekrojíme ju na polovicu. Tekvicu vydlabeme, z dužiny a semiačok môžeme uvariť vývar ktorý sa dá použiť na polievky, pod mäso, alebo v ňom môžete uvariť ryžu.
Ak sa vám dá, opatrne vydlabeme aj časť pevnej dužiny, nakrájame ju na kocky. Dajte si pozor aby ste tekvicu neprederavili.
V miske zmiešame uvarenú ryžu, podusené mäso, nakrájanú paradajku a hokaido, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať alebo pažítku, osolíme a okoreníme.
Vydlabanú tekvicu zvnútra potrieme cesnakom a mierne osolíme. Potom ju naplníme pripravenou plnkou, uložíme na pekáč a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi na 40 minút.
Plnka mi ostala, tak som urobila guľky a dala som ich na plech piecť spolu s tekvicami.
Ja som po 30 minútach guľky odobrala z plechu, tekvicu som len prekryla papierom na pečenie a piekla ešte asi 20 minút.
Nakoniec som vrch posypala syrom a dala zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára