03 januára 2021

Syrové krekry

Veľmi jednoduché, rýchlo hotové a hlavne veľmi dobré sú tieto krekry. 
V plechovej dóze vydržia aj týždeň. Ak ich zamrazíte budete mať po ruke zásobu výborných slaných chuťoviek pre nečakanú návštevu.









Čo budeme potrebovať:

200 g hladkej múky
200 g masla
200 g nastrúhaného eidamu
2 žĺtka
malá lyžička soli

a ešte:
vajíčko na potretie
na posypanie:
sézam
mak
ľanové semienko
a pod.







Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto.
Cesto vyvaľkáme na tenšie, asi 2-3 mm. 
Vykrajujeme kolieska, priemer asi 8 - 10 cm.
Pomocou slámky vykrajujeme malé dierky. 
Každé koliesko rozdelíme na 8 trojuholníčkov.
Prenesieme na plech na pečiaci papier, potrieme vajíčkom, 
posypeme sézamom alebo hocičím iným. 

Pečieme na 170°C asi 8 - 10 minút do zlata.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára