Mám rada klasické, cestovinové lasange ale mám rada aj tie zeleninové. Ako už názov hovorí cestovinu nahradím zeleninou. Najlepší je baklažán, ale dobrá je aj cuketa. Stačí baklažán nakrájať na plátky a ostatné suroviny použiť ako na klasické lasagne.
Pridala som mleté mäso a trochu som pozmenila postup.
Čo budeme potrebovať:
mleté bravčové mäso, napr. plecko
soľ
mleté čierne korenie
drvenú rascu
trochu studenej vody
baklažán
cuketu
paradajky
vajíčko
strúhanku
na omáčku:
lúpané paradajky vo vlastnej šťave
cesnak
bazalku
soľ
mleté čierne korenie
cukor
- pomleté mäso osolíme, okoreníme a pridáme 2-3 lyžice studenej vody. Rukou dobre prehnetieme, ak treba pridáme vodu. Voda mäso spojí, podobne ako keby ste pridali vajíčko.
- baklažán nakrájame na kolieska alebo plátky. Osolíme a necháme vypotiť, potom ho opláchneme a osušíme papierovou utierkou.
- cuketu očistíme, jadrá vyberieme a nakrájame na plátky. Ak je cuketa mladá, nakrájame ju na kolieska alebo plátky aj so šupkou
- baklažán aj cuketu namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke. Uložíme na plech, pokvapkáme olejom a dáme do vyhriatej rúry na 10 - 15 minút aby chytilo farbu.
- ukladáme riadok baklažán, riadok mäsová placka, riadok paradajky, riadok cuketa a tak stále až minieme všetky suroviny a zaplníme celú misku
- dáme do vyhriatej rúry na 200°C asi na 20-25 minút
ja som použila teplý vzduch aby som do rúry mohla vložiť aj plech so zemiakmi
- nepečieme dlho aby sa mäso nevysušilo. Keď je mäso zapečené, zalejeme paradajkovou omáčkou a dáme piecť na 180°C asi 10 minút
- posypeme syrom a už len zapečieme
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára