Toto je môj najobľúbenejší recept na slané tyčinky.
Samozrejme z tohto cesta nemusíte robiť len tyčinky, môžete vykrajovať rôzne tvary ktoré keď ozdobíte syrom, semienkami, bylinkami a pod., získate z jedného cesta viac druhov slaného pečiva.
Ja ale najradšej pečiem tenké tyčinky, sú najjednoduchšie a najrýchlejšie na prípravu a hlavne sú to úžasné chrumkačky dobré aj o týždeň.
Čo budeme potrebovať:
600 g polohrubej múky
250 g Hera
2 žĺtka
200 ml kyslej smotany
1 prášok do pečiva
1 lyžica soli
bielka na potretie
na posypanie:
rascu, sézam, ľan, červenú papriku
tymián, strúhaný syr...
Cesto vyvaľkáme natenko 1,5 až 2 mm a radielkom ho nakrájame na pásy a potom na tyčinky. Čím tenšie tým lepšie.
Cesto potrieme bielkom a posypeme semiačkami, rascou, paprikou...
Ukladáme na plech na pečiaci papier tesne k sebe, tyčinky pečením nezväčšia svoj objem. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 12 minút. Samozrejme dĺžka pečenia závisí aj od toho na ako tenko ste vyvaľkali cesto.
Tyčinky ale aj iné tvary môžeme uložiť do plastovej krabice. Ak máte dobrú suchú komoru vydržia v nezmenenom stave aj 2 týždne. Ale môžete ich aj zamraziť. Zamrznuté stačí presypať na misku a za pár minút ich môžete ponúknuť návšteve.
Na obrázku sú tyčinky podľa tohto receptu a vykrajované slané tvarohové podľa receptu TU
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára