V našej rodine ryby milujeme a som veľmi rada, že rybky na tanieri majú radi aj naše vnúčatá. Keď poviem, že na obed je losos, deti povedia Mňam!. Pravda losos je top. Kapor, keďže má kosti musí prejsť rukami tatina alebo dedka. Kostičky vyberú a deti papajú bez obáv, že sa im kostička zapichne do krku.
Takto pripravený kapor je výborný aj s cestovinou, ale deti si rozkázali hranolky. Zeleninu odignorovali ale rybku z hranolkami a tatarskou omáčkou zpucovali.
Čo budeme potrebovať:
podkovičky kapra
na obaľovanie:
2 lyžice hladkej múky
soľ
mletú červenú papriku
drvenú rascu
na potretie:
2-3 lyžice kyslej smotany
soľ
mletú červenú papriku
dusená zelenina:
údenú slaninku
1 cibuľu
čerstvé šampiňóny
1 zelenú papriku
2-3 paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku pálivej mletej papriky
1 lyžičku sladkej mletej papriky
drvenú rascu
soľ
Najprv si pripravíme zeleninu:
slaninu nakrájame na pásiky a opražíme ju na suchej panvici, keď pustí tuk pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju, pridáme čerstvé šampiňóny, papriku nakrájanú na pásiky, nakrájanú paradajku a nadrobno posekaný cesnak, osolíme, okoreníme pridáme červenú pálivú a sladkú mletú papriku, chvíľu prehrievame a pod pokrievkou dusíme až do zmäknutia. Ak treba podlievame trochou vody. Keď je zelenina mäkká necháme šťavu vydusiť.
podkovičky kapra umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu papriky a mletej rasce
kapra prudko opražíme na masti (oleji) a odložíme
Kyslú smotanu zmiešame s červenou paprikou, drvenou rascou a soľou
na pekáč poukladáme osmažené podkovičky kapra, vrch potrieme ochutenou kyslou smotanou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára