12 júla 2024

Opekané čínske rezance s kuracím mäsom

Toto jedlo je veľmi vďačné pretože je rýchlo hotové a u nás chutí všetkým. K jeho práprave potrebujete čínske rezance a kuracie mäso. Samozrejme koreniny a zeleninu podľa toho čo máte doma. Fantázii sa medze nekladú a čínskych rezancov rôznych druhov sú plné obchody. Takže s chuťou do varenia.



Čo budeme potrebovať:

200g kuracie prsia alebo mäso z horných stehien
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice oleja
1 lyžicu škrobu (Solamyl)
mleté čierne korenie
drvená rasca
soľ

zelenina podľa vlastného výberu:
pór
paprika farebná
mrkva
fazuľové lusky
šampiňóny
bambusové výhonky (konzerva)
alebo čínska mrazená zmes

čínske ryžové cestoviny
sézamové semienka biele a čierne


Kuracie mäso nakrájame na malé rezance. Do misky dáme olej, sójovú omáčku, škrob, koreniny a vymiešame riedku kašičku, ak je moc hustá pridáme lyžicu vody. Zmes zmiešame s kuracími kúskami a necháme odležať (nie v chladničke) aspoň 30 minút.


Potom mäso prudko opečieme, keď zbelie pridáme zeleninu. Ak pridávame čerstvú zeleninu tak ju nakrájame (nastrúhame) na tenké rezančeky. Zeleninu opražíme do chrumkava. Podľa chuti osolíme a okoreníme.


Cestoviny pripravíme podľa návodu. Na panvici opečieme sézamové semienka, pridáme uvarené cestoviny, premiešame a krátko opražíme.


Cestoviny zmiešame s mäsom a zeleninou a môžeme podávať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára