Najskôr som si priniesla s chalupy krásny, mladý špenát, potom mi môj muž volal, že majú chladenú Pražmu a že či má kúpiť.... a už bol obed vybavený, z receptom som si starosti nerobila, skombinovala som len to čo som mala doma a čo máme radi.... takto jednoducho pripravená ryba je aj tak najlepšia....
rybku Pražmu dobre umyjeme, položíme na alobal, priečne urobíme 2-3 zárezy,
zvnútra aj zvonka pekne posolíme morskou soľou a do bruška jej natlačíme veľkú
viazaničku zelených byliniek - petržlenovú vňat, tymián a môj obľúbený
kmín
Rajčiny dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, necháme postáť a potom ich ošúpeme.
Pražmu výdatne zalejeme olivovým olejom a obložíme pokrájanými rajčinami .
rybku zabalíme do úhľadného balíčka a dáme na pekáč spolu so zemiakmi
Osolíme, okmínujeme a posypeme petrželkou a strčíme do rúry, pečieme
na 180°C asi 20-25 minút, zemiaky môžeme aj
dlhšie podľa potreby a stavu upečenosti.
Po 20-tich minútach balíček opatrne rozbalíme aby sme sa neobarili
a rybu dáme ešte na chvíľu zapiecť
Na záver si pripravíme špenát. Na málinkom množstve oleja si osmahneme
na drobno nakrájanú cibuľu, keď zosklovatie pridáme nakrájaný cesnak a
špenát.
Len krátko restujeme, nedusíme, nevaríme, len toľko necháme čo sa
nám
špenát orestuje. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením
a hneď
odstavíme. Špenát pripravujeme tesne pred podávaním.
Prešlo tridsať minút a obed je na stole....
dusené rajčiny nabrali tie najlepšie chute, fajnový, chrumkavý špenát a rybka Pražma....
ak neveríte, že to bola
dobrota uvarte si aj vy doma :-))
29.5.2013
dobry den, viete mi dat email na Vas?
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
Odstrániťsom na FB, napíšte mi správu https://www.facebook.com/eva.uhlikova.1
OdpovedaťOdstrániť