no
a teraz to vyzerá, že bohvieako často nevarím... sľúbila som aspoň dve
fotky týždenne a teraz už mesiac nič.. ale veď ja varím... len akosi
furt to isté a nemám čas ani na to fotenie, do toho sviatky... a tak,
samé výhovorky...
keď
som ale dnes napiekla langoše musela som ich nafotiť... langoše som
nepiekla niekoľko rokov, už ani nepamätám... mám niekoľko receptov,
najlepší je ten chladničkový, určite to poznáte, cesto sa rozdelí do
sáčkov a v chladničke vydrží aj týždeň... a keď dostaneme chuť stačí
vytiahnuť, nechať podkysnúť a vypražiť... recept podľa ktorého som
robila dnes bol dobrý, ale iba na okamžité zjedenie, za hodinku boli už
mierne gumové, našťastie sme už boli najedení takých dobrých, čerstvých,
chrumkavých...
ešte som uvarila hustú fazuľovú polievku so širokými rezancami
môj
muž, keď prišiel z práce domov si najprv dal pivo a cigaretku, potom
veľkú misku polievky a nakoniec langoše potreté jahodovým džemom :-)
povedal, že na to má chuť... ja viem, že sú všelijaké kombinácie s
kečupom, s majonézou, so syrom - pre mňa je to ale pánske huncúctvo,
langoš má byť s cesnakovou pastou až vás huba páli, presne také som si
dala ja
cesnakovú
pastu si robím sama - veľa cesnaku pretlačím, pridám soľ, olej,
zamiešam a rozriedim vodou tak aby vznikla taká slizká masa, vtedy je to
akurát...
Tiež som varila minulý týždeň fazuľovicu :-) a langoše som nerobila tiež strááášne dávno. Tak dík za inšpiráciu,
OdpovedaťOdstrániťlangoše sú dobrota... Manžel mal možno dáky hormonálny výkyv, keď sa mu žiadalo langoš s džemom :-)
že, hormonálny výkyv, to je dobré... najbližšie to použijem keď bude mať také bláznivé chute :)
Odstrániť