15 apríla 2015

Langoše a fazuľovica so slížami


no a teraz to vyzerá, že bohvieako často nevarím... sľúbila som aspoň dve fotky týždenne a teraz už mesiac nič.. ale veď ja varím... len akosi furt to isté a nemám čas ani na to fotenie, do toho sviatky... a tak, samé výhovorky...
keď som ale dnes napiekla langoše musela som ich nafotiť... langoše som nepiekla niekoľko rokov, už ani nepamätám... mám niekoľko receptov, najlepší je ten chladničkový, určite to poznáte, cesto sa rozdelí do sáčkov a v chladničke vydrží aj týždeň... a keď dostaneme chuť stačí vytiahnuť, nechať podkysnúť a vypražiť... recept podľa ktorého som robila dnes bol dobrý, ale iba na okamžité zjedenie, za hodinku boli už mierne gumové, našťastie sme už boli najedení takých dobrých, čerstvých, chrumkavých...
ešte som uvarila hustú fazuľovú polievku so širokými rezancami
môj muž, keď prišiel z práce domov si najprv dal pivo a cigaretku, potom veľkú misku polievky a nakoniec langoše potreté jahodovým džemom :-) povedal, že na to má chuť... ja viem, že sú všelijaké kombinácie s kečupom, s majonézou, so syrom - pre mňa je to ale pánske huncúctvo, langoš má byť s cesnakovou pastou až vás huba páli, presne také som si dala ja
cesnakovú pastu si robím sama - veľa cesnaku pretlačím, pridám soľ, olej, zamiešam a rozriedim vodou tak aby vznikla taká slizká masa, vtedy je to akurát...

2 komentáre:

  1. Tiež som varila minulý týždeň fazuľovicu :-) a langoše som nerobila tiež strááášne dávno. Tak dík za inšpiráciu,
    langoše sú dobrota... Manžel mal možno dáky hormonálny výkyv, keď sa mu žiadalo langoš s džemom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. že, hormonálny výkyv, to je dobré... najbližšie to použijem keď bude mať také bláznivé chute :)

      Odstrániť