29 januára 2017

Špagety s paradajkovo baklažánovou omáčkou



Túto omáčku môžete použiť nielen na cestoviny. Je výborná aj ako príloha k mäsu a ak do nej pridáte napr. chili je to aj výborná omáčka na grilovačku a za studena ju môžete podávať spolu s kukuričnými chipsami čo je fakt dobrota.










Čo budeme potrebovať:


najskôr si dáme piecť baklažán - budeme potrebovať:

1 baklažán
veľa cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
bazalku, oregáno

baklažán prekrojíme po dĺžke
nožom opatrne urobíme asi 3-4 zárezy po dĺžke tak, aby sme neprekrojili šupku
do zárezov natlačíme plátky cesnaku

baklažán osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou, oregánom a výdatne polejeme olivovým olejom
dáme piecť do rúry na 200°C asi na 40-45 minút 
keď baklažán vychladne, lyžicou ho zoškriabeme a šupu zahodíme, upečenú dužinu použijeme do omáčky





omáčka:

2 konzervy lúpaných paradajok
cibuľa
cesnak
bazalka, oregáno
trochu cukru
soľ, mleté čirne korenie
olivový olej

a dužina z upečeného baklažánu

na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme lúpané paradajky, pretlačený cesnak, podľa chuti soľ a korenie a povaríme toľko aby sa nám odparila prebytočná tekutina
dužinu z upečeného baklažánu roztlačíme vidličkou na kašu a pridáme k omáčke
pridáme bylinky a podľa chuti cukor 







Špagety uvaríme v osolenej vode, nepreplachujeme studenou vodou. Horúce špagety vložíme do omáčky, premiešame a ihneď podávame posypané strúhaným syrom. Ja som si ešte pridala opražené slnečnicové semienka.

Túto omáčku som použila aj ako prílohu ku kuracej roláde - recept nájdete tu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára