Šošovicové prívarky a prílohy rôzneho druhu sa u nás tešia veľkej obľube. Väčšinou ich varím spolu s údeným a či už spravím polievku na sladko, na kyslo alebo prívarok, vždy si pochutíme.
Táto príloha je však trochu zložitejšia na prípravu, preto ju robím len občas, napríklad ako novoročné jedlo.
Čo budeme potrebovať:
1 veľkú mrkvu
stonku stopkatého zeleru
stredne veľkú cibuľu
2-3 srúčiky cesnaku
100g prerastenej slaniny
500g šošovice
300ml červeného vína
2 bobkové listy
2 lyžice dijonskej horčice
mleté čierne korenie
soľ
Najskôr si pripravíme základ:
slaninu nakrájame na malé kocky
všetko spolu vložíme do robota a rozmixujeme na kašu
ak nemáte výkonný mixér, môžete všetko spolu pomlieť na mäsovom mlynčeku
pomletý základ restujeme na oleji asi 10 minút, osolíme a okoreníme
pridáme šošovicu, dijonskú horčicu a bobkový list
dobre premiešame a necháme zakryté variť až pokiaľ nie je šošovica mäkká
na záver ochutnáme a ak treba dochutíme soľou a korením
podávame s údeným mäsom a chlebom
údené mäso môžeme pokrájať na kocky a zamiešať do šošovice
ozdobíme petrželkou a môžeme podávať
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára