Včera som piekla pagáčiky -malé slané klobáskové - dva z jedného cesta. Ako bonus som pridala kyslú kapustu, naši to proste milujú.
500g polohrubej múky
250ml mlieka
100g maslo
1 vajce
1/2 kocky droždia
a malú lyžičku soli
a ešte:
klobásku, najlepšie pikantnú
kyslú kapustu
tvrdý syr
sézamové semienka
a vajíčko na potretie
Droždie dáme do mlieka a vidličkou ho dobre rozmiešame.
Múku nasypeme do misy, v strede vyhĺbime jamku a do nej vylejeme mlieko s droždím.
Pridáme vajce, soľ a zamiesime hladké cesto.
Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
Do stredu dáme malý kopček kyslej kapusty a koliesko klobásky.
Cesto prehneme, potrieme vajíčkom a posypeme semienkami.
Na pagáčiky vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 5 mm.
Vykrajujeme maličké pagáčiky, potrieme vajíčkom, na vrch položíme koliesko klobásky a kúsok syra.
Pečieme na 220°C asi 10-12 minút a kapustové asi 15 minút, pretože sú väčšie.
Vyzerajú fajn tie kapustové, tie syrové sú určite tiež dobré, len neroztečie sa syr po plechu? No neva, určite stoja za vyskúšanie. Tvoje recepty mám rada, Evi :) Nech sa ti darí ;-)
OdpovedaťOdstrániťono to všetko záleží od syra a ani syr jednej značky nie je vždy rovnaký... ja na zapekanie celkom rada používam mozzarellu tehlu, kupujeme ju na Morave, kúpime celú tehlu, nakrájam a dám do mrazničky... vyrába to nejaký talian z moravského mlieka a vyrába aj parmazán pod zn. Grand Moravia, veľmi dobré syry
Odstrániťa ďakujem :) prajem aj tebe všetko dobré :)