20 decembra 2018

Zázvorové toliare



Zázvorníky mám veľmi rada ale upiecť dobré zázvorníky je umenie a nie vždy sa podaria, preto radšej pečiem rôzne sušienky a keksíky.
Teraz som piekla zázvorové toliare. Krásne voňajú a sú mierne štipľavé po zázvore - také milujem.
V dóze vydržia aj do Nového roka.










Čo budeme potrebovať:
100 g masla
100 g trstinového cukru
1 bielok
1 lyžička vanilkového extraktu
1 veľká lyžica medu
170 g hladkej múky
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička zázvoru
1 lyžička sódy bicarbóny
štipka soli


Zmäknuté maslo spolu s cukrom vymiešame do peny, pridáme bielok, med, vanilkový extrakt a všetko spolu vyšľaháme.

Múku, škoricu, zázvor, sódu a štipku soli zmiešame a spojíme s maslovou penou. Vypracujeme cesto. Je trochu lepivé ale to nevadí. Cesto zabalíme do fólie a dáme 1 - 2 hodiny do chladu.


Z odležaného cesta robíme guľky, obalíme ich v kryštálovom cukre, kladieme na plech, na pečiaci papier. Kladieme ich trochu ďalej od seba. Dlaňou guľky sploštíme.


Pečieme na 180°C 7 minút. Kolieska sú mäkké ale po vychladnutí stvrdnú. Na povrchu sú chrumkavé, v strede mäkké.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára