14 júna 2019

Fazuľová nátierka so syrom

V horúčavách ktoré momentálne panujú sa mi vyvárať nechce, zvlášť keď je naša kuchyňa otočená na juh a celý deň je v nej horúce peklo. 
Vydržať sa v nej dá iba skoro ráno a neskoro večer. 
A v tomto teple nám aj tak jesť moc nechutí. Preto som večer pripravila rýchlu nátierku. Dobre vychladená príde cez deň vhod. 






Čo budeme potrebovať:

1 konzervu fazule v slanom náleve
140 g masla
60 g mäkkého syra
1 lyžicu horčice
soľ
petržlenová vňať, pažítka

Táto pomazánka je veľmi rýchlo hotová ak použijeme fazuľu z konzervy. Stačí ju scediť, pridať maslo, syr, nakrájanú cibuľu, horčicu a všetko spolu rozmixovať. Na záver už len ochutnať a podľa potreby dochutiť soľou a korením.
Ja pri takýchto nátierkach postupujem tak, že základ dám celý (fazuľu a maslo) a ostatné dám radšej menej a potom pridávam podľa chuti.

Nátierku môžete samozrejme pripraviť aj zo suchej fazule, len to dlhšie trvá, pretože ju musíte najskôr uvariť.

Rada na záver: ak budete cibuľu mixovať spolu s ostatnými surovinami, nátierka bude viac ostrá, skoro až štipľavá. Ak ju chcete mať jemnejšiu, cibuľu nakrájajte na celkom drobno a už ju len primiešajte bez mixovania.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára