28 augusta 2020

Tvarohovo-ananásová šarlota

Nepečené dezerty sú veľmi vďačné, nenáročné pochúťky. Dajú sa pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Od úplne jednoduchých až po celkom zložité. 
Táto šarlota patrí medzi tie jednoduchšie, aj keď sa to možno nezdá. Ide len o iný, efektnejší spôsob ukladania, vrstvenia jednotlivých surovín. Takže nakoniec je to celkom pekný ale hlavne veľmi lahodný dezert.




 Čo budeme potrebovať:

2 konzervy ananásu - kolieska

250 g jemného tvarohu
250 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
vanilkový cukor
cukor na osladenie podľa chuti

karamelový puding
400 ml mlieka
2 lyžice cukru

banán
okrúhle piškóty


Vyberieme si vhodnú misku a vystelieme ju fóliou. Uľahčí nám to vyklápanie šarloty.

Uvaríme karamelový puding, alebo čokoládový, vanilkový - podľa chuti. Puding necháme vychladnúť. 

Tvaroh vymiešame s jogurtom alebo smotanou pridáme vanilkový cukor a osladíme podľa chuti.

Ananás scedíme a môžeme začať.


Ananásové kolieska poukladáme tesne vedľa seba do misy vyloženej fóliou. Ananás ktorý nám zostal nakrájame na drobno.

Na ananás natrieme vrstvu tvarohovej hmoty tak, aby sme vyplnili všetky medzery. 

Potom do tvarohu pridáme nakrájaný ananás, zamiešame a dáme do stredu misy. Jemne pobúchame aby sme vytlačili vzduchové bubliny. 

Na tvarohovú hmotu navrstvíme puding. Potom kolieska banánu a nakoniec piškóty ktoré namáčame do šťavy z ananásového kompótu.



Vrch prekryjeme fóliou a dáme stuhnúť najlepšie cez noc do chladničky.

Stuhnutú šarlotu preklopíme na tanier tak že fóliu prehneme cez okraj misy, na misu položíme dostatočne veľký tanier a opatrne pretočíme. Potom už len odložíme misu a odstránime fóliu.

Šarlotu ozdobíme ovocím a s chuťou zjeme.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára