27 februára 2024

Teľací jazyk v aspiku


Môj muž varil huspeninu, recept je TU a na moje prianie kúpil aj teľací jazyk. 
A ja som si mohla pripraviť túto fajnovú delikatesu.









27.10.2021



Žiadny špeciálny recept na jazyk v aspiku nemám. Ak doma varíte huspeninu, potom je to veľmi jednoduché. Spolu so všetkým z čoho varíte huspeninu, uvaríte aj jazyk. Výborný je teľací ale použiť môžete aj bravčový. 
Uvarený jazyk ponorte do ľadovej vody a ošúpte z neho kožu. Nechajte vychladiť a nakrájajte na tenké plátky. Uvarený ochutený vývar ešte dochutíme trochou octu. Do vhodnej plytkej nádoby nalejeme tenkú vrstvu aspiku a necháme stuhnúť. Na stuhnutú vrstvu kladieme plátky jazyka, môžeme pridať na ozdobu bylinky, farebné korenie, feferónky a pod. Zalejeme aspikom a necháme stuhnúť.

Druhý spôsob prípravy je, že uvaríte jazyk v osolenej vode. Olúpete ho z kože a vychladnutý nakrájate na tenké plátky. V obchode si kúpite želatínu na zeleninové pokrmy, alebo aspik na tlačenku a pripravíte si ho podľa návodu. Jazyk poukladáte do misky alebo na tanier a zalejete aspikom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára