31 januára 2022

Tuniaková nátierka

Tuniakovú nátierku robím často. Je rýchlo hotová a mám ju rada, samozrejme nielen ja. Bežne ju robím len pridaním cibuľky, horčice, kyslej smotany. Tentoraz som pridala aj vajíčka uvarené na tvrdo. Tak to robí dcéra a ja som sa nechala inšpirovať.




Čo budeme potrebovať:

konzervu tuniaka 
2 vajcia uvarené na tvrdo
cibuľu
pór
dijonskú horčicu
kyslú smotanu
soľ
mleté čierne korenie


Do misky dáme tuniaka, pridáme na drobno nakrájané vajíčka uvarené na tvrdo, cibuľku a pór. Zamiešame. Pridáme lyžičku dijonskej horčice a lyžicu kyslej smotany. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme ešte pridať pár kvapiek citróna. 

Podávame s chlebom, bagetou. Ozdobíme kolieskami pórika, paradajkou, bylinkami.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára