05 júla 2022

Jablkové lievance

Toto sú asi najlepšie  lievance aké som doteraz robila. 
Veľmi jednoduché na prípravu, bez droždia a prášku do pečiva, napriek tomu ľahučké a nadýchané.

Poliate skaramelizovanými kúskami jablka sú fakt výborné.



 


Čo budeme potrebovať:
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1 lyžičku škorice
štipku soli

3 hrnčeky mlieka
2 žĺtka
sneh z 2 bielkov

1 hrnček najemno nastrúhaného jablka

na poliatie:
5 lyžíc kryštálového cukru
1 lyžica masla
1 očistené a nadrobno nakrájané jablko





Múku, cukor, škoricu a soľ premiešame. V mlieku rozmiešame žĺtka, nalejeme na múku a vymiešame hladké, redšie cestíčko. Pridáme najemno nastrúhané jablká a zamiešame. Nakoniec pridáme sneh z dvoch bielkov.

Pečieme na dolkárni alebo na panvici na kvapke oleja z oboch strán do zlata.



Na poliatie si môžeme pripraviť karamel s kúskami jablka.
Na panvicu dáme asi 5 lyžíc kryštálového cukru a bez miešania ho necháme rozpustiť-skaramelizovať, pridáme kúsok masla, necháme ho rozpustiť a potom pridáme na malé kúsky nakrájané jablko. Prehrejeme a môžeme naliať na upečené lievance.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára