Tento koláčik patrí medzi tie jednoduché ale pritom veľmi pekné a hlavne dobré. Stihnete ho bez problémov upiecť v nedeľu doobeda popri varení nedeľného obeda. A ak budete mať takú šikovnú pomocníčku ako ja, práca vám pôjde krásne od ruky.
19.9.2022
Čo budeme potrebovať:
na cesto:
2 šálky polohrubej múky
1 šálka cukru
1 šálka mlieka
1/2 šálky oleja
4 vajcia
1 prášok do pečiva
na puding:
1 čokoládový puding
1/2 l mlieka
150 g cukru
1 lyžica kakaa
a ešte:
800 g kyslej smotany
4 vanilkové cukry
Na hrnčekové koláče používam odmerku ktorú dnes bežne dostať. Je na nej vyznačená 1 šálka, 1/2 aj 1/4 šálky. Použiť môžete aj obyčajnú šálku s objemom 250 ml.
Postup:
1, Ako prvý si uvaríme puding. V troche mlieka rozmiešame puding a kakao a v horúcom, osladenom mlieku uvaríme hustý puding. Horúci puding zakryjeme fóliou, alebo mikroténovým sáčkom aby sa na povrchu nevytvorila šupka a necháme ho mierne vychladnúť.
2, Stredne veľký plech vytrieme tukom a vysypeme hrubou alebo polohrubou múkou
3, Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
4, Cesto vylejeme na pripravený plech a na cesto ukladáme kopčeky čokoládového pudingu. Puding by mal byť ešte teplý.
5, Koláč vložíme do horúcej rúry vyhriatej na 180°C asi na 15-20 minút. Pečieme do zlatohneda.
6, Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a rozotrieme na ešte horúci koláč.
7, Koláč necháme vychladnúť. Posypeme grankom a môžeme krájať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára