31 augusta 2013

Losos so smotanovo syrovými rezancami a špenátovou omáčkou


Toto je jeden z receptov ktorý pripravíte behom 20-tich minút, čiže rýchlovka... do hrnca dám variť cestoviny, na hrniec položím parák s rybou, takže ryba a cestoviny sa robia naraz. Príprava omáčky a špenátu zaberie asi 15 minút a je uvarené... ale občas keď sa mi chce, pripravím si domáce cestoviny, ako rybu použijem lososa a z jednoduchej rýchlovky sa stane luxusné jedlo :-)


Čo budeme potrebovať: 

lososa  *  soľ  *  citrón  *  petržlenová vňať

Cestoviny:
200g múka hrubá  *  2 vajcia  *  sladká smotana
syr parmazán (eidam)
soľ  *  mleté čierne korenie  *  petržlenová vňať

Špenátová omáčka:
špenát  *  cibuľa  *  cesnak  *  smotana
soľ *  mleté čierne korenie




z múky a vajec si vypracujeme cesto, zakryjeme ho miskou a necháme odpočívať asi hodinu. Potom zapojím do práce strojček na cestoviny, ktorý cesto vymiesi a nakrája na dlhé, širšie rezance... 




lososa umyjeme, osolíme, pokvapkáme citrónom a dáme pariť asi na desať minút, keď losos trochu vychladne odstránime kožu a kosti a mäso vidličkou potrháme na väčšie kúsky
 








šľahačku alebo smotanu na varenie necháme zovrieť, pridáme za hrsť parmezánu, keď sa syr rozpustí pridáme korenie, petržlenovú vňať a ak treba soľ

 








na troche oleja podusíme cibuľku, pridáme špenát a krátko podusíme. Ponorným mixérom rozmixujeme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cesnakom. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie 
 







cestoviny uvaríme v osolenej vode a preložíme ich k syrovej omáčke a dobre zamiešame aby sa cestoviny pekne obalili. Cestoviny v žiadnom prípade neprelievame studenou vodou....



a môžeme servírovať... na smotanové cestoviny dáme špenátovú omáčku a kôpku lososových kúskov...


 









ja som si samozrejme všetko zmiešala spolu, tak to chutí najlepšie a ešte prizdobila malými červenými a žltými rajčinkami... možno sa divíte prečo som robila dve omáčky keď som to vo finále aj tak všetko zmiešala spolu? z jednoduchého dôvodu.... základ je losos s cestovinami a smotanovou omáčkou a špenátová omáčka je bonus pre tých ktorý špenát ľúbia :-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára