Toto je jeden z receptov ktorý pripravíte behom 20-tich minút, čiže rýchlovka... do hrnca dám variť cestoviny, na hrniec položím parák s rybou, takže ryba a cestoviny sa robia naraz. Príprava omáčky a špenátu zaberie asi 15 minút a je uvarené... ale občas keď sa mi chce, pripravím si domáce cestoviny, ako rybu použijem lososa a z jednoduchej rýchlovky sa stane luxusné jedlo :-)
lososa * soľ * citrón * petržlenová vňať
Cestoviny:
200g múka hrubá * 2 vajcia * sladká smotana
syr parmazán (eidam)
soľ * mleté čierne korenie * petržlenová vňať
Špenátová omáčka:
špenát * cibuľa * cesnak * smotana
soľ * mleté čierne korenie
z
múky a vajec si vypracujeme cesto, zakryjeme ho miskou a necháme
odpočívať asi hodinu. Potom zapojím do práce strojček na cestoviny,
ktorý cesto vymiesi a nakrája na dlhé, širšie rezance...
lososa
umyjeme, osolíme, pokvapkáme citrónom a dáme pariť asi na desať minút,
keď losos trochu vychladne odstránime kožu a kosti a mäso vidličkou
potrháme na väčšie kúsky
na
troche oleja podusíme cibuľku, pridáme špenát a krátko podusíme.
Ponorným mixérom rozmixujeme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a
cesnakom. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie
cestoviny
uvaríme v osolenej vode a preložíme ich k syrovej omáčke a dobre
zamiešame aby sa cestoviny pekne obalili. Cestoviny v žiadnom prípade
neprelievame studenou vodou....
a môžeme servírovať... na smotanové cestoviny dáme špenátovú omáčku a kôpku lososových kúskov...
ja som si samozrejme všetko zmiešala spolu, tak to chutí najlepšie a ešte prizdobila malými červenými a žltými rajčinkami... možno sa divíte prečo som robila dve omáčky keď som to vo finále aj tak všetko zmiešala spolu? z jednoduchého dôvodu.... základ je losos s cestovinami a smotanovou omáčkou a špenátová omáčka je bonus pre tých ktorý špenát ľúbia :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára