Ak milujete vyprážaný karfiol tak toto je pre Vás ten pravý recept. Karfiol obalený v trojobale a vypražený len v trochu inej forme, ale zato veľmi efektnej. Aspoň mne sa veľmi páči. Na tanieri vyzerá ako krásny košatý strom.
24.2.2017
Na karfiolové rezne je vhodný malý, tvrdý karfiol.
Karfiol očistíme a nakrájame priečne na pláty asi 1,5 cm hrubé.
Je jasné, že viac ako 2-3 rezne z jednej hlavy sa odkrojiť nedajú. Ja som to vyriešila tak, že som odkrojila dva pláty a zbytok karfiolu som rozobrala na ružičky.
Ďalej už postupujeme obvyklým spôsobom. Karfiol obalíme v trojobale a vypražíme. Niekto karfiol ovára ja to nerobím, niekto vypráža na oleji ja vyprážam na plechu. Robím to takto: surový karfiol obalím v múke, osolenom vajíčku a v strúhanke. Uložím na plech, na pečiaci papier a dám do vyhriatej rúry piecť, na 200°C asi na 40 minút. Počas pečenia raz obrátim a pokvapkám olejom. Keď vysmážam jednotlivé ružičky tak čas pečenia je kratší.
Ako prílohu som piekla batátové hranolky. Batáty očistíme, nakrájame na hranolky, posypeme bylinkami, pokvapkáme olejom a osolíme. Použila som oregáno ktoré mám v truhlíku a zmes sušenej zeleniny a byliniek ktoré si suším každý rok.
Batátové hranolky som piekla na jednom plechu spolu s karfiolovými rezňami. Akurát hranolky sú upečené skôr. Pečú sa asi 30 minút a rezne asi 40 minút pri teplote 200°C.
Karfiolové rezne podávame tak ako sme zvyknutý a ako máme radi. Ja som ešte urobila zeleninový šalát - uhorka, rajčina, paprika, cibuľa, čínska kapusta, olej, ocot balsamico, soľ, korenie a cesnakový dresing - kyslá smotana, pretlačený cesnak, soľ, korenie.
waw
OdpovedaťOdstrániťSuper nápad a zároveň nádhera!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :) aj mne sa to páči, aj keď robiť to budem asi len vynímočne
OdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťÚžasný blog!....objavila som ho nedávno vďaka obrázku tohto receptu:-)Veľmi dobrý nápad,aj keď sa tak celý karfiol nedá urobiť.Je to veľmi pekné, aj tie prílohy:-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem za krásny komentár :)
Odstrániťtento recept je skôr o kráse na tanieri, je jedno ako je karfiol nakrájaný - stále je to len vyprážaný karfiol, ale môj muž je karfiolový závislák a jemu vyhovuje keď dostane veľký karfiolový rezeň a mne zas stačí malá ružička a veľa šalátu - tak sme spokojní obaja a tá krása na tanieri je pre mňa rovnako dôležitá ako jedlo samotné :)
myslím že sa lahšie obaluje takto nakrajany.Skúsim ho nakrajat na krajači.
OdpovedaťOdstrániťurčite je to dobrý nápad, len neviem či sa karfiol nepoláme, ale za pokus to stojí
Odstrániť