Sezónu jahôd, ktorá sa mimochodom tohto roku veľmi vydarila, treba využiť čo najlepšie. Hlavne sa treba najesť čerstvých jahôd a až potom spracovávať prebytky.
Tohto roku som nerobila džem len som zamrazila celé jahody a jahodovú dreň a urobila túto fantastickú zmrzlinu, určite stojí za vyskúšanie.
Čo budeme potrebovať:
asi 500g jahôd
2 banány
300ml hustého bieleho jogurtu
200ml šľahačkovej smotany
podľa chuti cukor
a pár kvapiek citrónovej šťavy
Základ tejto zmrzliny je, že jahody a banány nakrájate a dáte zamraziť do mrazničky aspoň na 3 hodiny.
Zmrazené ovocie dajte do mixéra, pridajte jogurt a šľahačku a všetko spolu dobre rozmixujte. Pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy ktorá zvýrazní chuť jahôd a podľa vlastnej chuti oslaďte medom alebo cukrom.
Ja som na záver ešte pridala za hrsť celkom nadrobno nakrájaných jahôd.
Už v tejto chvíli máte urobený mrazený krém, ktorý keď dáte do mrazničky rýchlo zamrzne a nevytvára kryštáliky.
Hotovú zmrzlinu dajte do vhodnej plastovej nádoby, lepšia je väčšia aby zmrzlina nebola moc na vysoko, alebo ju dajte do menších formičiek a uložte do mrazáka.
Pred servírovaním je dobré zmrzlinu na chvíľu nechať postáť, lepšie sa naberá.
Ja som sa ešte trochu pohrala a urobila som si jahodovo-čokoládové srdiečka. Ich výroba je celkom jednoduchá, je to pekná dekorácia a chuť jahody a čokolády je proste skvelá.
27-5-2018
tak to by si mala vidieť tú záplavu slín, čo si mi narobila... super, paráda
OdpovedaťOdstrániťprídi, dostaneš :-)
Odstrániť